De flesta svenskar som var födda eller levde i Sverige den 28 februari 1986 – då vår statsminister Olof Palme mördades – minns exakt var de befann sig när de fick beskedet om mordet.
Sara och Helena är systrar. De är 16 år. Sara är punkare och Helena är helt såld på att åka på turné med Up with People. De bor med sin pappa, som är polis. Natten den 28 februari spelar Sara med sitt punkband på en fest. På festen börjar ett rykte spridas om att Olof Palme mördats och festen urartar i tumult. Ernesto, som blivit skadad i bråket, följer med Sara hem för att bli omplåstrad. De slår på radion och får ryktet bekräftat: Sveriges stadsminister har blivit skjuten på öppen gata.
Genom karaktärerna och deras reaktioner på Palmemordet undersöker pjäsen tiden kring händelsen, och tidsandan i Sverige. Vi får också följa karaktärerna fram till idag, i några nedslag mellan nu och då. Påverkade händelsen dem och deras liv på ett genomgripande sätt? Påverkade det mentaliteten i Sverige? Och hur förhåller vi oss egentligen till vårt så kallade ”nationella trauma”?
Pjäsen vänder sig till högstadiet, gymnasiet och vuxna.